Monday, April 27, 2009

Apa yang Aku Belajar daripada America's Next Top Model


Kalau dah memang tak dapat fikirkan plot untuk TV show, kumpulkan 13 perempuan di dalam rumah yang sama. Bam! Secara automatik- ada drama, ada konflik, ada plot. Instant hit.



Macam Tyra suka cakap tu, "our show is in 250 (ke berapa tah?) countries".



Kita semua tau perkara yang sama takkan berlaku kalau ada 13 lelaki dalam satu rumah. Sebab tu Manhunt ada 1 season saja dan ANTM dah ada 12 seasons.

27 comments:

Dayana said...

haha tengok jugak ke? I think the next person out is Amina or Fo.

iYda Juhar said...

ha'ah. tu lah pasal.

KuCAi said...

Haha.
You have a great point there.
:D

Kimi said...

Yup, definitely right.

*grin*

Magenta, aku link kan blog kau.

jipo said...

aku pon tgk gitu2 ja sbb boring xtau apa nk tgk..opening season ni cheesy gila bab*..haha ntah apa2...greek goddess apa kejadah..season ni mcm kebudak-budakan konsep dia..

jipo said...

kalo sapa2 yg paham bahasa jerman leh tgk free online streaming yg jerman nya top model..official website,tapi dia letak 2 minggu ja online..kat website pro7.de

yg jerman nya lagi best dan xkebudak-budakan langsung..diorg lagi serious dlm task..dan episode dia lama (1 jam 40 min)..

setiap episode model2 tu akan casting utk real job (bukan main2)..so mmg real life la skit,xde main2 mcm US nya.

Von said...

ditto!

Izuan said...

Haha. Betullah tu.

UnaChenta said...

Aku tunggu part dorang gaduh .. huahua..

anisizatyA.J said...

adekah perempuan mmg susah nk live together ramai2...tsk...salah hormone ke?

suka 'uk-uk' said...

ya betul tu! setuju2.

btw aku link kan blog kau ya.

sol said...

oooooooooo mcm tu ek?awesome seh :D

Ayyman Rahim said...

Haha, rumah dok tinggal sekarang laki perempuan pun drama dok tak habis-habis pun.

Weed and Bandages said...

belum lagi yang si peris helltong tu

shakira said...

oh lame tak denga pasal manhunt. sangat suka tengok manhunt sebab boleh tgk hot guys. tp antm mmg best sbb drama diorg kadang2 xmasuk akal n lawak.

We are Pretty Tasty said...

visit us for Diane Von Furstenberg's dress, MNG tops,seed sweater and fress stuffs!

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

aku nak cuba bergaduh dengan kau,

ok..kau sexist!

magenta said...

ahakzzz.

unwantedstorryteller said...

hai
dah lame i follow your blog

brilliant beb. memang hebat. i like it very much.
please tulis la selalu. can wait to read entri terbaru.

dan nak mintak izin link blog magenta. thanks in advance

:)

bovril l. said...

british top model lak kentut dlm phone booth bila dah cram ramai2. drama n konflik gila.

shiroi said...

kalau kurung perempuan ngan laki ape akn jadi erk?
sori, aku link kamu, dgn izin.

magenta said...

Dayana: Haha tengok, hampir semua season. Baru tengok ep 11. Agak shocking result baru-baru ni.

Kimi: Go ahead :)

Jipo: Tu la kadang2 Tyra Banks corny gila. Boring2 boleh aku tengok GNTM kot, cuma streaming sure lama, internet aku lembab.

Anisizaty: Tak, tak salah pun, perempuan memang spesis yang lebih menarik.

Ms Weed: Peris Helltong memang legend. Hahaha.

Shakira: Rindu Manhunt jugak :(

We are Pretty Tasty: Stuff tak ada plural. No such thing as 'stuffs'.

Unwantedstorryteller: Thanks for linking me.

Bovril: Hahahahaha tu ANTM jugak Season 5.

Shiroi: Kalau kurung laki ngan perempuan, romen la jadinya. Err, I mean, romance. No prob, link saja.

Lik Lik said...

HAHAHAHA BETUL!

aida cy said...

recently..
so into
The Biggest Loser

Lutfi said...

Selain itu...
Lelaki tak akan berminat sangat untuk tgk lelaki lain.
Tetapi for some reason, pompuan berminat utk tgk pompuan lain.
Betul?

Nissie said...

cycle 12 Teyona menang.

sedih manhunt takde dah.

at least ada drama gay-ish.

ameirul azraie bin mustadza said...

Girls like to make easy things become complicated, that's why they live such a dramatic life.

Boys like to think simple, problem solver, that's why they live a boring life.

He he he.