Saturday, May 2, 2009

Tomok.


Aku dengar Tomok menang OIAM malam semalam. Tak ada sesiapa nak buat review ke?


Aku dengar Tomok dah hebat sekarang. Aku tak pernah tengok OIAM tapi lepas aku dengar cerita pasal kehebatan Tomok, terus aku cari "Tomok OIAM" kat Youtube.

Aku dah memang rasa pelik bila sorang minah yang hot gila babi cakap dia dah start minat Tomok kat Facebook. Lepastu semalam kakak aku hantar mesej YM, "Menyesal gelakkan dahi Tomok yang berkilat dulu".

Sekarang ni tengah tunggu video 'Tomok- Crazy in Love' loading. Komen-komen yang ada kat video ni pun dah cukup untuk buat aku curious habis, seperti:

tak sangka tomok boleh jadi macam ni! Aku tak penah minat pun kat Tomok ngan new boys dulu, tapi kini...I'll buy his album. Here's waiting for your solo album Tomok. Please don't disappoint!

dan juga,

aku dulu pon agk anti-newboyz, lg2 lagu henpon norkia2 tue.. tp skrg walopun aku laki aku x malu la nk ngaku jadik fan die... bole jadi gempak balik cam faizal tahir mamat nih

Apa heran Susan Boyle. Tomok dah jadi hot stuff. Memang inspiring habis.

Well done Tomok.

53 comments:

hazriq ishak said...

woahh~ magenta minat tomok

izzahfarhana said...

i link u.i luv ur post =)

Von said...

aku pun jrg tengok oiam. curious. usha kat youtube. boleh tahan. tapi aku tetap ego. tomok is just another talented singer seperti faizal tahir/aizat. nothing phenomenon.

muniranis said...

dulu,nak mengaku minat tomok pn malu!haha

but now..
aku minat tomok!

47 said...

true that. the guy who used to be the object of adoration of schoolgirls and the laughing stock of young men is now a gdamn millionaire..

holy shite frau...holy shite *dibaca dgn nada tenang*

Zeela LaLaLa said...

tomok transforming himself & turn to be freaking good :)

shiroi said...

owh, sangat bergaya rambut beliau. di manakah rambut belah tengahmu yang membuat anak pak bilal tergila-gila suatu masa dahulu?

apis + toyol said...

dimulakan dengan ucapan maaf..

tomok dapat berjuta pun, hati gua tak tau apsal tak leh lekat ngan dia..

sorry aa geng.. tak dapat nak suka tomok!!

diyana said...

same la ngn aku..
drpd dulu smpai skrg x suke btl ngn newboyz..
walaupun skrg tomok da berubah..
tapi aku tetap x bleh minat die..x tau la..
kakak die kat af 2 lg la
..x minat..
huhu

Bule said...

aku suke susan boyle.

die lagi rock dari tomok.

aina hazuani said...

tomok memang hot gile ah skrg
aku dulu pun tak minta tapi sejak sejak tgk oiam ni, dah terminat pulak

hehe
:)

miezi said...

susan boyle muka kesian ;)
but she's quite hot masa muda-muda dulu.
http://new.music.yahoo.com/blogs/musictoob/11054/susan-boyle-as-you-have-never-seen-her-before/

amadshuqur said...

betul magenta!!! aku yg mempunyai band(indie) sendiri pun boleh terminat gak kat tomok....

he's damn intelligent...

aku nak menuntut kat dia lah...

Kimi said...

dulu aku tak suka tomok. sekarang aku dah suka. aku ada buat review. kalau nak baca, baca la.

aCe+ said...

well korang suma patut dengaq kisah dia, tomok sblom join oiam. cmna pahit gentir dia nk jadik anak seni. dia nangis kot cita kisah time ngn newboyz. kena baling batu, teluq org blah bila newboyz nk perform tapi mai blk bila artis len nk perform. kesian kot. pastu dikala newboyz dah tenggelam, management diorang gatai nk bg newboyz wat album baru 2tahun lepaih sbb bajet newboyz pny tangkap leleh pny music ada can nk laku sbb time tu band2 gampang dr indon tgh femes kat mesia. kecian dowh kat dia. aku respek tomok.. still sanggup nk join oiam walaupun byk tomahan yg org bg kat dia at the beginning. pasni yg pasti, mr.millionaire tomok xkn dikenali dgn nama tomok, dia amhu dikenali dgn nama betui dia, dia nk wat album pun guna nama betui dia SHAH INDERAWAN. go dude! u totally deserve it!

p/s-single baru SHAH rindu terhenti, xr jiwang2 sgt n sedap didengaq. xdak unsur2 newboyz lgsg. credit to aubrey suwito..

akiss said...

ya, siyes,, mmg tomok byk gila berubah. suara pon dh tak sengau2 mcm dulu.

smlm aku g tgk final kt stadium, mmg showmanship baguih, tp aku vote aweera.

apa2 pon, oiam mmg terbaik jika bandingkan af merepek tu.

jhihih

Anais Nikita said...

sejarah mungkin berulang~
hahaa zaman tomok dgn newboyz dlu sengal sengal je. sekarang, mcm WHOAHH gilaa. he's a good performer

ロザリザ said...

i even looked for tomok's old videos. hahaha eh memang lah berubah gile.macam cinderella story pulak tomok nie. wahaha.

Ayyman Rahim said...

Sejarah mungkin berulang! Ingat tu je haha.

drugbuddy said...

I tak ikuti OIAM sebelum ni. Season yang lepas pun. Waktu final je sempat tengok. I pun dok dengar orang kata dia best sampai I youtube dia. Semalam tengok final, personally boleh tahan la. Not bad.

*Sarah is the One said...

Tomok is a life example that people can be good should they want TO IMPROVE themselves. And how the effort actually pays. I bet dia mesti belajar vokal, polished stage presence sebagainya. So he deserves that.


Good Job Tomok. This is one story I'll remember.

Atomics, Atomoks?

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

ok lah, entry ni counter balik yang ko bukan sexist.

susan boyle, gadis 40-an yang ada suara memukau!

amy said...

it was obvious that he was gonna win lastnight. yeah, i watched it- only because i wanted to see esther win.

i just simply dont like this guy (he has new boyz to thank for that, no doubt), but he is sincere about his passion for music and all, i give him that much.

but esther is still the better performer.

hanie said...

aku cari video tomok kat youtube, tak best pun. suara cam tertahan tahan, lemah je. serius maybe sebab aku suka yang suara mainly.
atau kerana aku sudah terpengaruh dengan artis indonesia sebab mereka nyanyi live best.
sorry still tak boleh terima tomok. tahniah kepada yang sudah.

Weed and Bandages said...

gila lah sana sini tomok.

aku tanya adik aku yang selalu follow,

ok dak dia menyanyi lagu english?

hahaha.

adik kata.. ok la

Facet said...

tomok erm..bagaimana pun hebat beliau..seperti kancil u modified abis jadik mira tetap jugak namanya kancil.

lol.

magenta said...

kancil yang bernilai 1 juta ringgit :)

Dayana said...

Suka masa Tomok nyanyi lagu Syafinaz hari tu.

UnaChenta said...

Aku rasa formula Tomok Masuk OIAM menjadi seperti mana Faizal Tahir masuk OIAM musim pertama..

Dulu pun aku kutuk Faizal Tahir waktu dia nasyid dgn Mirwana?.. sekarang dah minat lak..

Dari kutuk2 transform jadi minat..

Pengajaran: Kalau mengutuk biar berpada2, nanti kisas..

jay jamil said...

Aku pun salah seorang pengutuk tomok zaman dulu-dulu. Tengok Tomok di OIAM, teringat camner aku dan kawan-kawan satu uni gelak-gelakkan mamat ni. Nak buat macam mana, lagu tangkap leleh lebih sesuai utk budak budak sekolah, bukan untuk pelajar universiti masa tu.

Sesuailah dengan peredaran zaman.
Dia banyak berubah.

Aku bet kalau Tomok tengok balik diri dia dan Newboyz dulu dengan fesyen rambut center parted dahi jendul), confirm dia pun gelakkan?

Syabas Tomok. Anda berpijak kepada bumi yang nyata.

jipo said...

mula2 cousin aku bgtau pasal tomok ni masuk oiam..dia kata dia mcm dh bagus/famous skang..

aku mcm xlyn je,dlm hati kata "ala mesti bdk2 pompuan sek rendah yg minat ni..lepas ni diam je la"

xtau plak dia trus menang!?..haha prejudis btul aku dulu..

kalo ada org amik video muka aku time cousin aku bgtau pasal tomok mesti sama mcm muka audience dlm video Susan Boyle..muka "mencemuh".."smirk"

hahahahaha

jipo said...

aku baru tau Aweera org perlis.

nape korg xvote dia hah?! hah?!

hahaha gila semangat kenegerian aku..
tapi aku xminat pon lagu2 rock ni.

jipo said...

sori, komen ketiga..haha

rambut belah tgh tu bukan kumpulan BOBOY ke?

hahahah. apa nama mamat tuh?..aku lupa..tapi aku tau ada huruf "q" dlm nama dia..haha

magenta said...

Err. Jap aku check.

Hmm semua gamba New Boyz dah ada Tomok rambut macam MCR. Tapi aku ingat lagi tomok pernah sikat rambut belah tengah.

Yang Boboy tu Naqiu nama dia.

eryzal zainal said...

susan boyle lain dowh.

melon. said...

sejarah dah pun berulang.

tomokian said...

i can't believe how everyone focus on the "now that he's a millionaire" bit.

He's a damn good performer, great stamina and showmanship, screw his past, the man can entertain. Esther sucks. I snored few seconds into her performance.

Razaisyam Rashid said...

tomok tetap tomok

kalau dia tukar nama jadi azlan ke aiman ke

mesti nampak lebih menarik

:D

- - vanilla ice - - said...

aku kene gelak jer sebab aku suke tgk t0m0k wat perf0m.si0t jer.d0rang per tahu.taw nak kutuk jer.taw a d0rang tuh laki gak.t0m0k pun laki.mebi d0rang tercabar k0t ngn t0m0k.hahaha..

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Facet said - "tomok erm..bagaimana pun hebat beliau..seperti kancil u modified abis jadik mira tetap jugak namanya kancil."

Sial la lawak kejam betul ayat ni!

Apapun, aku lagi suka kat Aizat.. memang transformation gila budak tu! Dari badan cam Andre the giant waktu di AF, sekarang dah kurus macam penyayi MCR, siap boleh pakai skinny jeans lagi!

perghhh....

Nak tengok Tomok belah rambut tengah : http://www.geocities.com/webnetzry/tomok3.jpeg

eatmyshort said...

meh..dh tgk, xde ape yg inspiring pon..hehe

ape2pun, magenta, i like ur blog
:)

Lik Lik said...

dulu dia busuk kan? skg wangi je. ehh kata nk post mcm mana nk gemuk. saya ternanti nanti je :)

magenta said...

ahahaa yupe tak terlupa pun. nanti lepas habis exam aku tulis. tinggal 2 paper je lagi.

fingerscrossed said...

Who says there's No review on Tomok?
Here's a short one -
http://fingerscrossed2946.blogspot.com/2009/04/new-boy-no-more.html

:-D

Paranoid Kota said...

entah, aku cam sampai skrg pon tk ske je die. --'

Salji said...

suara tomok maybe tak sebagus penyanyi2 lain. tapi he deserved to win. tengok semua usaha dia, apa yg dia dah buat, saya takde bende nak komplen bila dia menang. hehe

haku ko said...

still takleh minat gak tomok...camna nih?

housesoul said...

tomok memang berubah.
aku tak sangka tomok menang

broken_nigina said...

bila puji dan cakap tomok memang ada bakat cuma mungkin salah imej masa first masuk industri yang buat sesetengah golongan menolak bulat-bulat,maka serta-merta akan dicop peminat tomok@newboyz..haih..

akoo said...

nampaknya tomok dah makin naik kembali,, tahniah

Anonymous said...

elelele.ngaku je la minat tomok.haha.org yg x minat xde masa nak tggu video dia loading smp habis.tambah2 kalo internet lambat,,

magenta said...

Anonymous: Internet aku laju. Aku tak pakai streamyx.

B. Lavigne said...

Rindu Jipo dgn komen2 berangkai dia..