Saturday, March 27, 2010

Ini Memang Kes Tak Sedar Diri.

Aku selalu dengar lelaki mengeluh kalau nampak seorang wanita yang hot sedang berjalan dengan teman lelakinya yang kurang sikit dari segi rupa,

"Asal lah awek lawa selalu suka kat mat rempit muka camtu"

takpun,

"Dah takda laki lain ke sampai kena kapel dengan muka tongkang pecah tuh"

Memang aku dah lama perasan ramai orang lelaki sangat tak puas hati kalau perempuan lawa ada teman lelaki yang tak hensem.

Ironinya, aku selalu juga notice statement seperti di atas biasanya datang daripada lelaki yang tak hensem ataupun muka biasa-biasa saja yang teringin bertemanwanitakan perempuan lawa.

29 comments:

GigiWangi said...

mereka perasan yang mereka itu hensem lebeh. podahhh.

ezral Sya said...

Haha macam la perempuan-tak-lawa tak bersungut bila tengok lelaki hensem dengan perempuan-tak-berapa-nak-lawa-lain. Lumrah hidup.

magenta said...

Ezral Sya- Ada kot. Tapi aku jarang sangat dengar.

Sebab perempuan technically kurang superficial dari laki. Tapi not necessarily kurang materialistik har har har.

redplasticbag said...

huhu, tak kisah rupa, janji hati baekk :D

Anoneemus™ said...

Setuju! bila baca ayat pertama Magenta, sy dah terpikir ayat last tu.

adrenalin said...

mybe they just have 2 be grateful to wat they already have. yelah, dari lgsg xade, mahu dikritik hidup org yg nyatanya lbh bahgia, tuk apa. =,=

Natasha said...

One word - Jealousy!

Weed and Bandages said...

macam perempuan muda dengan laki tua dan perempuan tua dengan laki muda.

konsep yang sama.

nama saya aslina said...

lelaki kacak = gay!

Heysátan said...

"org dh ckp dh jgn mkn buah tu"

amy said...

"Nobody has ever measured, not even poets, how much the heart can hold."

I'd like to have been the woman to have said that, but i cannot claim it so, so i'll admire it as a quote.
How are you these days, friend? I'm losing my identity in work. It gets that bad sometimes. No wait, that aint fair.... I cant just come say hi and then spread my blanket of black cloud over other's skies.

Lets start over.
Hello there, i hope its bright and green where you are. =)

Anonymous said...

sbnrnye..bukan ada apa-apa pun..benda ni mcm ckp je tapi xde maksud apa-apa pun..jgnlah ambil hati.

Anonymous said...

been there done that. not anymore.

all thanks to a great love.

Anonymous said...

jawapan: sebab lelaki² yang kau rasa tak layak dapat awek cun tu, berani mencuba.

kau berani pergi tegur awek cun untuk berkenalan? tak cuba, tak tahu kan? nak tunggu awek cun datang tegur kau? kalau kau hensem kaya raya hati baik, mungkin la. mungkin.

kalau kena reject, apa nak malu? cuba lagi sampai berjaya. nobody said it's going to be easy.

- Nik

darvin said...

Men are competitive by nature. Memang kalau boleh dia nak rebut semua betina untuk diri dia. Thats why men crave power. The more women he has the more powerful he is. The bigger the harem the more macho.
So it is always a slap to a man to see a beautiful woman with another man. His competitive instinct come to the fore. Darwin survical theory. 1 for food 2 for copulation.

The peacock feathers have no use against the environment but is useful to attract sexual mates. So how does that ugly men attract beautiful women eg. Paul Getty...eeww is there an uglier man..maybe Lim Kok Wing..hmmm but both divorce their wives for more younger and beautiful women.

So they dont have feathers but one has a yacht and both have colourful printed papers..

So you cannot judge a man by his car, you have to judge him by the size of his wallet...

Tini Rahim said...

saya ada ex-boifren. ex-boifren saya takla hensem. biasa2 saja.

tapi lepas saya break up dgn dia, hati saya ditambat pula oleh seorang jejaka (kini suami) yg muka ala2 shah rukh khan (seriyes tak tipu).

tau ex-boifren sy yg muka biasa2 tu ckp apa?

"muka mcm org cacat mintak penampar tu yang kau suka"

saya rasalah, masalah self esteem, mungkin.

magenta said...

amy: it's a beautiful quote isn't it, i'm glad you like it! it's so great hearing from you again. go ahead and spread that blanket of black cloud, it won't make much of a difference to an already barren and anesthetized sky :)

the sea is calm said...

awww... magenta..
the sky is blue
the roses are red
the tulips are yellow
the grass is green
the ocean is calm
the rain sweetens the air
the morning dew feel the senses
freshness is in the air
the sky is blue
the heart beats softly
the fingers touch shyly
the waves gently touch the shore...

John Loo said...

It's just jealousy. Truth is, in our minds its, "Fuck that guy has the same fuck ugly face as me and bloody small cock." So why does he get to fuck her but not me?

And if the guy is gorgeous then we pray to god he is gay. Like Ricky Martin. LOL.

zaizax said...

bkn semua awek cun dpt pakwe pon yg cun, abes tu semua dpt yg cun, yg xcun nak taruk dkt mana? so, hidup tu dah fair allah cipta.

hanalulu said...

Kakak magenta, I like you blog. I spent three sleepless nights(tidur but sekejap he he) trying to khatam your blog. The posts are really inspiring (is this the right word?).

I happened to blog-hopping and I found a post from a blog (non-related to me). I would like to read your ulasan about the post because I think you are fair at commenting people's behaviour.


It is about behaviour of a person towards appearance of a lady that affects her career.

He he. Nice posts anyway.

the shoes lover. said...

i've met my love ones.he is not perfect on the outside.but in the inside,he's a perfect person for me.

Anonymous said...

Its so difficult to get men to commit to you. Shoes lover. Any man is good enough. By nature they are wanderer will have to be tricked into marrage. hehe

Every man is beautiful in their own way. So you girls out there dont be choosy.

mokti said...

tgk muke sundal kt cni

amadshuqur said...

hahahaha.... aku terasa dowh..... muka aku dah la x hensem...

hahahahhahah :-)

Ara's Darlings said...

tp yela...mmg jrg nmpk kapel yg sama cntik sma padan..at least sorg gojes gile tp sorg lg ala2 je..tp ni frm my experience jela.. ;p

Selekeh said...

I pun tak tahu. Ada lelaki tanya I, you ni hensem ke? Dia orang kata u hensem hehe.. Lelaki tak tahu menilai lelaki lain.

When I look back at my pics..my god..do I look that selekeh?

Tapi gf I semua yang lelaki lain suka. Some people will say macam beauty and the beast haha... bila nmpak I dgn gf I dulu. Tapi yang kata ni ex gf I so she should know apa yang dia katakan haha..

Nerdy, clever and beautiful girls like nerdy man, I guess, no matter how selekeh he is.

mirachantek said...

ahah, terasa diri mereka diperkecil mungkin. kerana mereka takhensem, diri juga takhensem. kenapa awek lawa??

hehey nasib tak semua sama kan..

nie lah name aku said...

selalunye mmg mcm 2..pasangan kontra..hahaha~ saling melengkapi la kononnye..=)