Friday, June 26, 2009

Michael Jackson Mati.


Permulaan hari yang agak mengejutkan bagi aku yang masih tak dapat tidur walaupun sudah pukul 6.51 am. Bersedia untuk overload status Facebook tentang kematian King of Pop.



Born to amuse

To inspire
To delight
Here one day
Gone one night

- Gone Too Soon, Michael Jackson

25 comments:

Jebon said...

Magz, aku siap call mak aku nangis2pukul 6 pagi tadi. Agak drama la aku ni. Mak aku panik.
Arrghh, sedihlah! Aku tak pernah bayangkan hidup tanpa Michael Jackson.

miezi said...

juga status-status di ym.

Facet said...

saya sangat terkejut.
seawal jam 6 pagi sudah blur dengan perbualan rakan cyber di skrin chat satu forum yang saya aktif. Dan mereka berbicara fasal'MJ'.

Saya tidur balik, saya ingat Marry Jane Spiderman Entah Apa topik bangang.

Ingatkan siapa.

r.i.p Mikey

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

aku suka lagu BEN
><

moga dia jumpa syurga. amin

Kawan said...

FC! Haha.

magenta said...

Jebs: Aku pun sedih jugak ni. Aku rasa dia la penyanyi paling awal yang aku tau. Sampai sekarang tak ada orang boleh ganti Michael Jackson.

Miezi: Lupa. Dengan Twitter sekali.

Facet: Mula-mula aku ingat dia hoax je. Tak sangka memang betul-betul.

BITMD: Ha ah, mula-mula aku pelik kenapa kawan aku cakap Innalillah MJ tadi, then aku teringat aritu dia convert.

Kawan: FC beso..

Rajuna said...

penah dengar cerita dia memeluk agama islam.

hmmm.

jipo said...

hmm..aku xla sedih sgt,ntah la,maybe sbb aku bukan fan kot,maybe sbb media selalu letak berita buruk2 je sampai aku pon malas nk amik kisah

tapi yg buat aku terkejut 2 lagenda US mati pada hari yg sama..mula2 Farah Fawcett,kemudian MJ

*Farah Fawcett-Charlie Angle's...tanya mak korg,hehe mesti dia minat fesyen rambut dia

47 said...

this just goes to show how dangerous cardiovascular diseases can be.

ironically, i've just gone to a talk given by a heart expert here at U(FO) yesterday.

baru je prof tu explain pasal how dangerous a heart attack can be..how for most of first time sufferers of heart attack, it was also their last.

so, fans of MJ and not-fans of MJ alike, jom workout.

Anonymous said...

kerosakan grammar betul lah u ni...
mati hanya utk binatang lah..
meninggal hanya utk manusia..

Facet said...

he died muslim kan?
@anon kamus dewan thailand mana kamu baca.

Suiko-Sama said...

R.I.P. Michael Jackson. Semua orang patut dengar lagu dia sampai ulang tahun kematiannya yang pertama.
Tolak Jonas ke tepi. Menyibuk je.

jipo said...

laa dia muslim ka? tgk buletin utama sebut dia islam terus berhenti mkn,trus google..hehe
aku baru tau..malunya,katak bawah tempurung.

livelife said...

There must be more to life than this
There must be more to life than this
How do we cope in a world without love
Mending all those broken hearts
And tending to those crying faces

There must be more to life than living
A better way for us to survive
Why should it be just a case of black or white
There must be more to life than this

Why is this world so full of hate
People dying everywhere
And we destroy what we create
People fighting for their human rights
But we just go on saying c'est la vie
So this is life

There must be more to life than killing
There must be more than meets the eye
What good is life, if in the end we all must die
There must be more to life than this

There must be more to life than killing
There must be more to life than this
I live in hope for a world filled with love
Then we can all just live in peace

There must be more to life, much more to life
There must be more to life, more to life than this...michael jackson

fezaL Mohd said...

meninggal. islam sudah dia.

livelife said...

there must be more to life... ingat nak belajar lagu ni.. baru tahu.. simple tapi meaning ful.

have u heard this song before?

sarah al -idrus said...

Anonymous:uih.mati utk binatang meninggal utk manusia so ko ckp patut ayat mag jadi cmnilah?

"Bersedia untuk overload status Facebook tentang kemeninggalan King of Pop"

cm pelik je,no?

eryzal zainal said...

mag: geli mannnn..kt utube bley ganti die sket2 kan? :)

anon: mati/meninggal reflect object yg sama.kamonaaaaaa wey!! :)

yunayuni said...

sedih jugaklah dia dah meninggal.

walaupun aku bukan die hard fan tapi lagu dia best gak.

betul ke dia muslim?

the red shoe said...

alhamdulillah die masuk islam

livelife said...

so how.. suka tak lagu tu..
There must be more to life then this.
Sekarang kedua2 penyanyinya dah mati.

Kalau suka I boleh dedikate kan lagu ni untuk Vinegar.

Sedih juga lagu ni...mcm dia orang tahu mereka akan mati muda.

livelife said...

Cik magi knp diam membisu, seribu bahasa. masih sibuk dgn exam? pastinya ramai peminat blokini yang ternanti2 dgn penulisan anda.

akulah said...

oi! main mh je. update la blog!

Fuzzy A! said...

Just because I'm controversial, I'm gonna say: Kenapa semua commenters kat sini so fixed on him dying/converting into Islam?

Kalau dia mati Islam ke Christian ke Zoroaster ke, tak ke sama je? A living legend has passed away, a great loss from the musical stage.

Lagipun, sapa la boleh cakap orang peluk agama Islam mati Islam, orang agama yahudi mati yahudi?

Kontroversial sungguh aku.

wawabescoot said...

bukan mati la tapi meniggal'
dia kan dah masuk islam?
tapi kafir!
hahahahaha :P