Sunday, October 12, 2008

Baju Swimming Plastik Jusco


Method baru untuk mengitar semula beg plastik Jusco, please do not simply dispose of them:






Wah, tiada cellulite. Nicky Hilton pun ada cellulite, tau.


Gambar diperolehi daripada forward oleh kakak aku.

61 comments:

Dunia Aku dalam diri said...

Wah..sangat mengamalkan kitar semula adik ni. ehh, malaysian ke ni?? bagus adik ni.. gila gempak. sangat kreatif dia.

pjoe said...

orang kelantan panggil, "supik ghokghak"

dan aku pernah jadi saksi di kampung dulu - ada budak menyalahgunakan produk sama utk tujuan mandi tali air

sampai hari ni aku masih dapat mimpi ngeri

drugbuddy said...

hah! menarik.

dani izwan said...

haha!skit ari lagi mst kuar plastik ikea plak

magenta said...

Dunia Aku dalam Diri: Aku rasa Malaysian kot. Pasal Eric Madeja tu photographer untuk company Transfer Images Sdn Bhd. Haha tula. Ini yang dinamakan kreatif. Pandai dia cari beg plastik yang ikut cutting badan dia.

Pjoe: Hahaha aku pun rasa kalau beg plastik tu terkoyak time dia tengah swimming boleh jadi nightmare jugak.

Rhona: Kan? Haha. Dahla muka otai je.

Dani Izwan: Jangankan plastik Ikea je, nanti plastik Giant ngan Cold Storage pun ada. Pastu nanti ada yang pakai beg plastik yang ada tulis statement macam 'Aku Bukan Plastik Beg' dan pakai beg plastik yang branded.

Qaisy Jaslenda said...
This comment has been removed by the author.
Sue Anna Joe said...

Phwoar. Tutup pala time hujan ngan plastik bag tu biasalah. But this? Wahh, kagummm.

Sib baik takda logo Jusco. Kalau ada, wahahahhaha. Lagi best. Or maybe GIANT ke. AHAHAHHAHA.

gadisjahat said...

hahahaha. gila comel. lepasni nak pakai plastik ikea lah.

husni said...

untuk kebanyakan pakaian jenama designer terkenal, bezanya dengan beg plastik budak ni hanyalah supermodel yang memakainya.

ini kalau suruh budak ni patent, lepas tu set release date untuk runway, mesti boleh untung juta-juta.

erm said...

2nd gambar tu power

posing model...very natural

erm..just vader said...

http://www.youtube.com/watch?v=TivK8Bs0eL8&

lindosh said...

hahaaha comel budak tu sarung beg plastik tu.

tapi budak laki mmg susah la nak dapat cellulite. kecuali kalau dia gemuk. kot.

orang pompuan je senang diserang!

zureen said...

wtf..lawak gile gmbr ni weyy..

kalau plastic bag giant, pastu the printing 'Giant' tu kat bwh2 sket..wa..gile 18SX..

kudos la kt sapa2 punya idea ni..innovative..wawawa..

xordy said...

kesian budak tu tak mampu nak beli pakaian proper. dan kita bersama-sama gelak orang miskin

Fiziy said...

seksi jugak. parents dia sgt kreatif, cut cost nak beli swim suit. tp dia lelaki kan? oh nightmare..

magenta said...

Qaisy: Haha try la, pastu amik gambar and letak kat blog. :p

Sue Anna: Tu lah, so kreatif kan? Hahah beg plastik Giant yang transparent tu bahaya yo.

Gadisjahat: Haha dia siap macam tau-tau je nak posing dalam gambar kedua untuk photographer.

Husni: Budak ni badan dia cutting macam supermodel dah, cuma tak cukup tinggi je. Haha.

Erm: Lebih natural daripada perempuan2 ANTM.

Lindosh: Tula. Mungkin sebab diorang lenih rajin main sports yang guna kaki macam bola sepak kot.

Zureen: Try buat dare macamtu kat kengkawan laki hahaha.

Xordy: Kalau dia tak dapat beli pakaian proper, maknanya dia bogel je eh most of the time? Gee, I ingatkan dia pakai beg plastik sebab tak bawak baju spare and tak nak baju dia basah. Tak terpikir dia miskin pasal kawan dia boleh afford jeans. You, tak baik tau bersangka buruk pasal orang tau.

Nice blog you have btw. Writing about Britney Spears, MTV and Ciara is so much more politically correct and mulia compared to my inconsiderate posts. Lalz.

Fiziy: Haha ok lagi tu, pasal beg plastik tu tak ada la jarang sangat. Cuma beg plastik Giant haaa. Aku rasa dia terlupa nak bawak swimsuit tu and tak nak spenda dia basah.

miezi said...

haha..gila lawak (juga kreatip) :)

Bovril Lavigne said...

pjoe- supik ghukghek kan? dan supik gelenyar?

actually plastik jusco is the only one out there antara hypermarket2 yg wujud di mesia ni yg biodegradable. After few months it will disintegrate on its own. A better bet for the boy is to pakai plastik ikea..sturdy stuff, angkut perabot punya..haha.

Diloz said...

fuh.advance betul budak2 skrg.

NeEM™ of Suicide Park said...

Geli pun ada. Mag, jgn sampai my boyfren tgk gambar ni. Nanti dia tanak belikan swimming suit yg kitorg survey aritu kat JJ. Risau dia hanya belikan plastik.

Eh, plastik tu biodegradable kan?

xordy said...

Entah la, tak pernah pulak kenal sesiapa pun yang sanggup pakaikan anak plastic bag semata2 taknak basahkan baju or tak bawak baju. Kesian budak ni bila besar jumpa gambar ni kat internet then satu dunia gelakkan dia.

BTW, the blog isn't mine. Click on my name again and make sure the facts is right.

magenta said...

Miezi: Yupe. Kita patut mencontohi budak ini.

Bovril: Haha. Maybe this is a pakai buang swimsuit? Lepas pakai sekali then buang.

Diloz: Biasalah. Dengan kewujudan Dumex dan Enfagrow..

Neem: Jangan risau Neem, two piece lagi seksi daripada beg plastik ni. Lainla beg plastik Giant, memang seksi habis.

Xordy: Listen kid, you sound young. First of all, this picture was taken by a Malaysian company recently. Kedua, tak nampak ke dia tengah hang dengan kawan2 dia? What made you think his parents dressed him? I don't know any kid who would wear that willingly and so comfortably just because 'his parents told him to'. Can't help you with common sense, kid.

This blog obviously isn't for self-righteous people who kutuk fat people on their blog ("the fat guy in Brit's vid") then pretend that they're Mother Theresa. Yeah, I checked your profile before you managed to delete your blog from your profile. Do yourself a favour and stop contradicting yourself.

Kril said...

beg plastik jusco > bikini borat.

koboi malaya said...

hahaha dah lama aku tak gelak macam ni punya best..

xordy said...

tak, aku tak kutuk. cuma aku tak suka the way you guys make funny of him. gelak dia semua. ye aku ni pesimis. pesimis terhadap orang yang gelak pada manusia yang tak pernah berniat membuat lawak. sebab aku pernah dimalukan sebegitu. and again, tu bukan blog aku. tu blog yang aku follow, aku tak pernah ada blog.

magenta said...

Kril: Bikini Borat tu memang menggelikan. Haha.

Koboi Malaya: Aku rasa kelakar tapi bf aku geli. Haha.

Xordy: Weh, sorry ah. Harini aku tak tau apsal aku moody gila. Ok, aku tau, tapi tak ada kaitan ngan kau. Sorila sebab tadi kau delete blog kau follow daripada profile kau pastu letak balik so aku suspicious sebab aku dapat link tu dari profile so aku ingat blog kau.

Ya, aku pun pesimis. Hati aku dah keras pasal pengalaman personal. Tapi dunia memang camni. Kita gelak atas kesakitan dan kesengsaraan orang. Cuba tengok aksi America's Funniest Video- aksi terjatuh tersembam, tersungkur- semua orang gelak. Di Malaysia pula kita suka kutuk fizikal orang, kutuk pondan, kutuk kecompang-campingan orang.

Aku bukan nak kutuk kemiskinan dia, cuma kadang2 kita divert kesedihan kita dengan gelak pada sesuatu yang out of the norm.

dila raden said...

view depan macam boleh nampak air bertakung di certain parts

hrmm

Sue Anna Joe said...

@dila raden:

anda pasti ke itu air bertakung? objek lain bergantung kot. ahahaha.

sorry menyampuk cik magenta. :P

theberuk said...

.hello

memang betullah apa orang kat, "Yang lain tak penting, yang penting gaya & confident"

.dia sangat confident kan?

Double Patties said...

isk isk. perv..

hahaha!

ok la tu cubaan menutup aurat. heh.

Jebon said...

Kalau aku nak ikut fesyen begini, aku kena guna beg plastik sampah yang hitam tu untuk nampak slim.

Golongan 'hipsters' pasti akan memilih beg plastik yang lebih kecil macam beg plastik pink yang kita dapat bila beli roti canai atau objek2 kecil. Beg plastik skinny.

joy yah said...

kanak-kanak masa kini sememangnya kreatif.

*err joyah nampak benda tergantung.

joyah puasa 6 ni. rasa-rasa batal tak puasa joyah?

ainfazrin said...

hadoi.

sakit perut gelak. tapi kawan tak dapat le nak kitar semula plestik cara ni. plestik itam sampah tu pun tak muat nak sarungkan ke badan.

kalo jumpa budak ni, kawan nak jabat tangan dia laju2.hahaha.

dila raden said...

@sue anna joe:

oi,oi
aku lucah sikit aja

haha

weed and bandages said...

hahahah.

nak pakai kat swimming pool kat bawah umah lah!

MaNuSiA_RuMiT said...

cubaan mengitar semula yang kreatif...

ahakz...

penyangak said...

hari tuh kat jusco one utama ada grapes besar penumbuk. wow steam i tengok mereka yew.

kecik said...

pergkh!!

hanya tu mampu ckp.

plastik the store pon xleh celen

unicorn said...

Siapa kata sistem pendidikan negara kita teruk? Kalau teruk, xkan boleh ada budak kreatif dan inovatif camni..hahaha..

pipiyapong said...

ni kalau adik gua buat hal macam ni memang berpusing gua tampor..!!

theberuk said...

.Ni nampak macam bukan Malaysia, Indonesia kot. Kan?

Bovril Lavigne said...

xordy-he'll get over it. if he's nrave enough to wear this in public he obliviously doesnt care what you think.

jipo said...

pegi tgk Yuna EP Launch tak? bukan minat ke..
http://qaiyum.net/2008/10/13/yuna-ep-launch-12-october-2008/

Bovril Lavigne said...

nrave=brave

nrave..haha

Sarah is the One said...

adik ni have some sense of self confidence yang tinggi. so what dia kata?

Sarah is the One said...

one thing is i don't think there's anything wrong with this picture. all kids are like that. they just want to have fun , they don't care, they make some funny/weird/stupid fashion faux pas and i don't think this post have any intentions regarding belittling the poor people. chill anybody, have fun.

one love said...

WO!

Anonymous said...

YOOOOO

Ini adalah salah satu daripada kepintaran yang ada pada budak2 kampong yang ingin menikmati kehidupan tanpa memeningkan kepala mak/bapak. Cuba perhatikan permainan yang dimainkan di kampong dengan di bandar yang mana kalau di bandar mak/bapak kena siap duit "berlambak".

Kemajuan negara tidak mengubah kekreativitian bebudak kampong yang jauh dari pembangunan material.

Cigarettes

Disco Dramatic said...

agak see through aa. sib baik warna hijau. kalau plastic ikea/tesco? kalah la paris hilton dan jessica simpson.

teja said...

uhuuu.. seksssiiinyeeee..
bagus bagus bagus..
fikirdul sebelum buang..
ehhehe

farizzet said...

banyaknye komen. saje tunggu semua org komen baru saya nak komen.
first, kalau beg giant atau ikea, warnanya putih so agak translucent. tak sesuai. air takkan bertakung sebab ada lubang besar untuk kaki. tapi untuk berenang dia akan mengalami kesusahan sebab beg tak poros. so kalau berendam aje no hal la. then kalau gadis macam neem nak try, aku pon nak ikut, nak tengok camne dia nak cover sumer. huhuhuu...

cheers

nodadosa said...

hahahaahhahaha cam chihibai gua tergelak.. dem.. lu rasa ada plastik bleh muat obes macam gua? hohohoho

ShaDaDooWapBeDoop said...

sungguh Baywatch gambar2 itu.
haks!

Kulat.Hidup said...

macam mana la budak tu boleh terfikir nak guna beg plastik sebagai baju renang..

ini mesti kes tak pakai spender la ni.. nak mandi bulat2, malu..

by the way, kagum jugak la dengan critical thinking budak tu.. hebat.!

o-y-e-t-t said...

wahahahaha....btol laaa...sungguh baywatch

farahrozhan said...

He should consider entering Project Runway. I foresee him contributing crispy ideas!

magenta said...

Dila: Hahahah laki yang rasa inferior dengan size ahem2 mereka boleh pakai swimming suit ni untuk membuatkannya nampak lagi besar akibat takungan air :p

Sue Anna: Wahaha naughty naughty!
(padahal terpikir benda sama gak):p

TheBeruk: Yupe, sangat! Rasanya kat Malaysia, part2 kat Malaysia Timur.

Double Patties: Haha siapa yang berotak kuning sekarang ni..apa perv perv aaa..aku tak pikir apa-apa hehe.

Jebon: Hahhaha plastik beg pink yang jarang2 tu eh? Lepas tapau roti canai kat kedai Wira Sejati leh terus gi berenang.

Joy yah: Ada rasa teruja tak? Lol. Joy yah, budak lagi ni. Tak batal kot. Heh.

Ainfazrin: Hahaha jangan jabat laju2 sangat, nanti terkoyak plastik kat bahu dia hehe.

Ms. Weed: Hahaha nanti kecoh satu bangunan!

Manusia Rumit: Betul!

Penyangak: Kau ni cepat distracted la. Orang cakap pasal pisang kau ingat anggur pulak.

Kecik: Hahahha plastik The Store? Kalau plastik Giant amacam?

Unicorn: Apakata kita terapkan dalam Pendidikan Seni? Baju swimming paling kreatif? Haa. Hehe.

Pipiyapong: Uish, bahaya. Kalau adik lu berpusing habis terburai plastik!

Bovril: Exactly!

Jipo: Entahla, dah tak follow sejak bulan 3 haritu hehe. Aku kat Brunei, macam mana nak pi.

Sarah: Ya betul! Kids just wanna have fun. While kita belum self conscious semua, why not have fun kan.

One Love: Memang wo.

Anonymous: Cheers!

Disco Dramatic: Hahaha cuba pakai macamni pastu berlakon iklan Carl Jr's macam Paris Hilton. Memang bombastic ah.

Teja: Hahha seksi, kreatif, pandai berjimat, ada sesiapa berminat?

Farizzet: Budak ni nampak macam gangster je, setakat kesusahan berenang sebab beg tak poros tu no hal je kot bagi dia.

Nodadosa: Kalau ada market untuk benda alah ni, kilang akan proses beg segala size. Tapi masalahnya, jangan tak nak pakai lepas beli. Ini tak membantu kitar semula!

Shadadoowapbedoop: Panjangnya nick! Haaa, kan. Kalah Pam Anderson.

Kulat Hidup: Hehehe dia mesti nak show off kat kawan dia tu. Kawan2 dia mesti jeles sebab dia sungguh berani dan kreatif.

Oyett: Nak celen dia tak? Haha.

Farahrozhan: Risau nanti seolah-olah terlalu kacang bagi dia kerana tak ada yang layak bertanding ngan dia hehe.

tasha said...

wakakak lucu

atikah said...

bagus nyerr

Wanisha said...

Mintak izin tuan blog nak save this pic n post it in my fb... just for fun.

magenta said...

Wanisha, sila :)