Thursday, October 2, 2008

Jaga-jaga, Aku Adalah Green Lantern

Tambahan: Sesiapa yang ingin mengetahui watak super villain/ dark side mereka, boleh mengambil kuiz di entri ini.


Aku rasa Brunei negara paling lambat raya kot. Mekah raya dua hari lagi awal. Malaysia raya sehari lagi awal. Australia yang down under tu pun raya hari Rabu. Dengan penuh sinis aku memaki dalam hati, "Entah-entah esok pun tak nampak anak bulan lagi, nak kena tunggu full moon kot baru korang nak nampak anak bulan". Ya, baru hari ini aku beraya.


Semalam sedang aku susun kuih raya dalam bekas, tiba-tiba jiran aku main mercun sampai short circuit rumah aku dan rumah dia. Memang wtf. Aku susun kuih yang aku tak suka saja dalam bekas. Aku tak nak hidang almond london. Aku tak suka bila orang datang rumah layan kuih almond london saja, yang lain tak mahu layan. Kuih tak patut didiskriminasi. Ok, sebenarnya aku nak layan kuih almond london sorang-sorang.



Sebenarnya aku tak beraya sangat pun. Aku ada banyak perkara boring yang perlu diselesaikan seperti assignments yang kena pass up minggu depan dan tests yang bakal datang. Tapi sekarang aku tengah pikir nak pergi Sarawak ke tak. Dah lama aku tak layan McD. Salah satu sebab adalah kerana di sini ada satu saja McD, satu lagi sebab mahal. Selama ni aku dok layan Jollibee (kedai fast food local) saja.



Ni tengah raya ni, aku rasa macam tak sah je aku nak duduk rumah dan buat homework. Jadi aku layan kuiz Superhero.



Your results:
You are Green Lantern

























Green Lantern
95%
Wonder Woman
92%
Superman
85%
Catwoman
80%
Supergirl
77%
Spider-Man
75%
Batman
70%
Hulk
60%
Robin
54%
The Flash
45%
Iron Man
30%
Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination.


Click here to take the "Which Superhero am I?" quiz...



Green Lantern? What the fun? Siapa tu?


Nampaknya aku memang tak ada skill langsung nak jadi Iron Man. Kamu dapat apa?

46 comments:

Adam Kasturi said...

jaga-jaga, aku hulk!

magenta said...

Eh, kita sama-sama hijau.

Kril said...

Hulk.

Aku mahu batman. Kena ambil kursus kriminilogi agaknya.

Facet said...

Me, Hulk too. Same percent with Green Lantern. Funny.

Ok, kau sebenarnya memang nak layan almond london sorang2.Selamat hari raya!

penanya (?) said...

aku dapat catwoman! wts?! fun bwat mende ni.

husni said...

oi green lantern tak tau ke??!! salah satu otai justice league of america tu! sekali dgn superman, batman, flash etc.

ok takpela kau tak tau green lantern...green hornet kau tau tak??

nurulazreenazlan said...

My result!

Spider-Man 85%
Iron Man 80%
Catwoman 75%
Robin 65%
Green Lantern 65%
Superman 55%
Hulk 55%
Supergirl 53%
The Flash 50%
Batman 40%
Wonder Woman 38%

You are intelligent, witty,
a bit geeky and have great
power and responsibility.

Ladynoe said...

Superman! Superman!

Anyway, kenapa kamu raya brunei raya

Aini, Aqila said...

haha! wonder woman?
Wonder Woman-85%
Green Lantern-80%
Supergirl-70%
Superman-65%
Hulk-65%
Robin-58%
Catwoman-50%
Batman-40%
Spider-Man-35%
The Flash-25%
Iron Man-20%
You are a beautiful princess
with great strength of character.

argh, i takde bakat nak jadi ironman! cheh!

btw, selamat hari raya!!!!

dani izwan said...

alaaa..aku dapat superman la...ciss..aku nak spiderman.

Syarifah Hadli said...

Demmit.
Aku dapat Hulk.Manaboleh.Aku cute.
Aku patut dapat Spider-Man.

ameirul azraie bin mustadza said...

"Kuih tak patut didiskriminasi."

Ha ha ha.Sounds funny.

Firdauz takes five said...

Superman 100%
Green Lantern 90%
Iron Man 90%

"You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others."

sumpah tak best jadik superman

=(

dorang takde buster bunny ke?

kecik said...

saye adelah hulk!!!!
huahuahua!
btw, kak magenta,saye link anda ek.
saye mau batman!!!!! i love christian bale!

amy said...

hey! selamat hari raya! maaf zahir batin for my crap if any.

i am 85% spiderman. damn! i think i should retake the test. haha. but i am also 80% hulk. i think i'll settle for that. yes, i am a very very angry person=)

ps: i feel you on assignments piling up on the desk that deny us the ease and comfort of raya time off.

Anonymous said...

aku adalah

You are Green Lantern
Green Lantern 100%
Superman 75%
Spider-Man 70%
Supergirl 60%
Hulk 60%
Robin 57%
Catwoman 55%
The Flash 55%
Wonder Woman 50%
Batman 50%
Iron Man 40%
Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination.

cigarettes...

47 said...

jaga jaga... i'm way too hot and too fast for you to handle ;P

erm said...

aku hulk,green lantern,flash

wei soalan ko pakai push up bra...ko jawab apa?

mesti yes...hahahahaha

koboi malaya said...

aku nak jd superman. tapi tak dapat. jadi aku taknak kongsi sapakah aku yang sebenarnya...
(ayat orang kuciwa)huhuhuhu

yourdrugbuddy said...

eh eh. kita sama.

You are Green Lantern
Green Lantern 80%
Spider-Man 65%
Supergirl 65%
Wonder Woman 65%
Hulk 65%
Superman 60%
The Flash 55%
Catwoman 50%
Batman 45%
Iron Man 40%
Robin 27%
Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination.

HaDi said...

haha.. dppt green lantern jugak la tapi 75% je..
hadui..

green lantern sebenarnye agak famous tapi kite di Tanah Melayu ni je jarang dengar..

i wish i was The Joker..

Double Patties said...

Hulk 90%
The Flash 70%
Green Lantern 60%
Iron Man 60%
Catwoman 55%
Batman 50%
Spider-Man 45%
Superman 40%
Supergirl 40%
Robin 37%
Wonder Woman 20%

You are a wanderer with
amazing strength.- HULK.

Celake. Penat je berdebar amik kuiz ni. haih.. tp ok aa, iron man n batman aku tinggi gak. ehehe.

Selamat hari raya.

asra said...

aku dapat,Spider-Man 80%.

Robin 80%
Catwoman 80%
Supergirl 70%
Hulk 70%
The Flash 70%
Green Lantern 70%
Superman 60%
Batman 60%
Wonder Woman 60%
Iron Man 60%

You are intelligent, witty,
a bit geeky and have great
power and responsibility.

petang raya,aku pergi bersihkan kubur.balik mandi,ada dua ekor pacat yang tengah ranum kat kaki kiri aku.demam aku jadi teruk.
adakah aku akan bertukar menjadi pacat-man?
=P
*batuk*

gomagenta! said...

hey im green lantern too!
lol wthacks is dat oso duno
layankan aje la~

magenta said...

Kril: Aku rasa susah jugak nak jadi batman. Pasal so far tak ada lagi orang dapat Batman. Aku pun sebenarnya nak dapat Batman tinggi, huhu.

Facet: Selamat hari raya jugak! Kau ni memang hijau lah.

Penanya: Hahahha kau dapat Catwoman? Ok apa. Sexayyy.

Husni: Jangan insult aku. Mestilah aku tau Green Hornet (sambil wiki). Ok2 sebenarnya aku pernah dengar nama Green Lantern tu, cuma tak tau rupa dia. Power gak Green Lantern ni ye. Justice League of America, yo.

Nurul: Hey, that looks like the result that I wanted! I wanted to be Iron Man and Spiderman.

Ladynoe: Terima kasih point out kan typo. Dah diedit. Superman. Cool. Boleh pakai spenda dalam kat luar hehe.

Aqila: Macam dekat2 jugak kan results kita.

Dani Izwan: Tu la. Aku nak Spiderman jugak.

Syarifah Hadli: Mungkin kau Spiderman di luar dan Hulk di dalam. Seperti perumpamaan muka Tomok hati Cromok.

Ameirul Azraie: Hehe thanks.

Firdauz: You nak Buster Bunny? Hahaha gila tak superhero! Wow 100%, it's like, you're really Clark Kent!

Kecik: No problem. Hahah susah tau nak dapat Batman!

Amy: Heyyyy. Selamat hari raya to you too! And Maaf zahir batin. I wanted to be Spiderman haha. I'm maybe coming back for hols in Dec, we should meet up.

Anonymous: Bahaya ni. Aku hanya 95% Green Lantern. Maknanya kau adalah Green Lantern yang lagi kuat kan? Kalau kita berlawan aku akan kalah. Huu.

47: Barf. Hahahahaha. Eh, perasan tu kriteria jadi the Flash gak ke? :p

Erm: Hahaha sebenarnya aku tak suka pakai push up, tapi aku memang ada. Dia tanya pernah pakai tak, aku jawab je ya. Tapi aku ada kawan lelaki yang pernah try pakai dan jawab ye jugak hahaha.

Koboi Malaya: Hahaha kau dapat superhero perempuan eh? Takpe, takpe. Kita pura2 kau dapat Superman.

Rhona: Yeah, high five! Kita boleh tubuhkan geng Green Lantern.

Hadi: Wahaha, aku kuat daripada kau dengan 20%. Aku rasa dia power gak la, cuma kurang glamour.

Double Patties: Hahaha selamat hari raya. Aku tak puas hati Iron Man aku rendah.

Asra: Asra, unik gila results o? Paling rendah pun 60% je? Macam ko superhero overall good haha. Pacat Man, oh! Aku tak rela diselamatkan oleh Pacat Man. Hahaha.

gomagenta!: Haha dia sebenarnya power tau. Tapi dia low profile ececece.

butterflytwinlove said...

aku dapat superman..iskkk..tak mau superman..nak catwoman..hehehe

erm said...

aku jawab tgh2 untuk soalan bra tu...sebab macam confuse....aper kaitan personality dgn bra?....aku stuck kat situ 2,3 minit

http://www.mypersonality.info/

dulu rasa macam penah suggest ko bwat ni....

ENTP, Originator, Intellectual

cewah

tanpagraviti said...

aku nye:

Green Lantern 85%
Superman 80%
Robin 60%
Spider-Man 40%
Supergirl 40%
The Flash 40%
Hulk 30%
Batman 30%
Wonder Woman 25%
Iron Man 25%
Catwoman 20%

ok ka? haha

amy said...

sweet! we should totally meet up =)
let me know when you're in town!

weed and bandages said...

assignment pun banyak yang nak kena hantar nih!

Anonymous said...

Green Lantern 100%
Hulk 80%
The Flash 80%
~~
Iron Man 40% -

Ni pasal aku tak kaya lar nih tak leh jadi iron man.... huhuhu.

Kan aku dah kata we need a new TELESCOPE here in brunei... hahaha

eryzal zainal said...

shit..mmg cita2 aku nk jd superman..skali dapat superman.tahyul siot.lolx.

ko dah buat aku happy dowhh

You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others.

Superman 85%
Green Lantern 80%
Supergirl 63%
Robin 53%
Catwoman 50%
Hulk 45%
The Flash 45%
Iron Man 40%
Wonder Woman 38%
Spider-Man 35%
Batman 35%

Dayana said...

saya spiderman! woot2.

As bob said...

kita serupa..

zureen said...

i got 85% for both Green Lantern and The Flash. adakah aku bakal menghidap split personality? The Flash during the day dan Green Lantern during the night? wahhh what an interesting life kih kih kih

magents, ayuh tubuhkan club Green Lantern.

cop, lanterns bukankah lampu2 yg the Chinese selalu release to the air during some particular festival tu? kasi brg kat the dead or sth like dat

Syarifah Hadli said...

Quote:
"Seperti perumpamaan muka Tomok hati Cromok."

Apakejadahnya kau kelakar sangat ni Magenta oiii.

broken_nigina said...

You are a beautiful princess
with great strength of character.

Wonder Woman 100%
Green Lantern 100%
Hulk 95%
Supergirl 90%
The Flash 85%
Superman 80%
Batman 80%
Catwoman 80%
Robin 67%
Spider-Man 65%
Iron Man 50%

kuiz nih buat gua rasa sangat berkuasa untuk seketika.

Ami Schaheera said...

saya green lantern jugak! rasanya memang perempuan lah lebih ramai green lantern kot kan? :)

one love said...

aku dapat wonder woman!
sungguh aku terkesima!

ish!

Bovril Lavigne said...

i'm batman. holy crap! why??? i don't even like him!111!!

magenta said...

Butterflytwinlove: Superman cute apa. Cuma cacat sikit la costume dia haha.

Erm: Sebab ada superhero perempuan pakai push up maa.. macam Wonder Woman. Kau ke yang suggest? Aku pernah buat, dapat INTP. Masa umur aku 14 ada buat gak, dapat result yang sama.

Tanpagraviti: Well hello there, geng. Kita sama-sama Green Lantern.

Amy: Will let you know when I'm in town! Sometime in December.

Anonymous: Shit! Kau lagi kuat dari aku. Aku pun 95% je. Eh, pandainya kau cakap Melayu Malaysia. Aku pun tak master lagi Melayu Brunei. Mesti belajar dari TV3 kan, hehehe.

Eryzal: Tahniah! Cita-cita kau telah tercapai! :)

Dayana: Ah, jealous jealous. Nak dapat Spiderman.

As Bob: Yaaa, tambah lagi satu orang dalam geng Green Lantern.

Zureen: Hahaha The Flash AND Green Lantern? Itu gabungan 47 and I! Tu la, diorang ada the Lantern Festival kan, tapi semua lantern colour merah, kalau ada colour green menarik sikit.

Syarifah Hadli: Hehe aku tak reka pepatah tu, aku tak tau sapa yang reka, tapi kat kolej dulu aku dengan kawan aku selalu guna pepatah tu. Pastu kitorang suka reka nama binatang kacukan pelik-pelik, macam seladang+rama-rama= serama.

Broken Nigina: Gila lah lu!! Boleh dapat dua watak 100%. Gua takut ah nak lawan ngan lu. Konpem kalah punya. Siapa lah aku...hanya Green Lantern dengan 95%.

Ami Schaheera: Cayalah! Come join the Green Lantern club hehe. Ya, ramai jugak perempuan Green Lantern, tapi ada jugak beberapa kerat lelaki..hehe..

One Love: Suka tak? Famous tuh.

Bovril Lavigne: What the hell? You're like the first person to get Batman! Hahhaha.

zureen said...

haha. gabungan 47&magenta. then i shall pen a new Merces Letifer. :p

erm said...

waaa INTP

"likes solitude, not revealing, unemotional, rule breaker, avoidant, familiar with the darkside, skeptical, acts without consulting others"-based on jung

magenta said...

Zureen: Ah, the good old days. Nostalgia kejap, lol.

Erm: Yupe. Memang bunyi macam aku walaupun bukannya semua ciri-ciri elok.

anna molly said...

Green Lantern 90%
Supergirl 70%
Superman 65%
The Flash 65%
Spider-Man 60%
Wonder Woman 50%
Robin 40%
Iron Man 35%
Catwoman 30%
Hulk 30%
Batman 30%

aku nak catwoman.sexy sket.haih

Luqman said...

You are Iron Man
Iron Man 65%
Green Lantern 60%
The Flash 55%
Superman 45%
Spider-Man 45%
Supergirl 45%
Hulk 45%
Batman 40%
Robin 40%
Catwoman 35%
Wonder Woman 20%

think iron man, got iron man ;)