Sunday, August 24, 2008

Pussycat Balls


On the set: The making of When I Grow Up. From left: Mel Thornton, Nick Scherzinger.


Sejak kecil lagi aku sering tersalah dengar lirik dan suka menyanyi dengan lirik yang salah. Sampai orang lain yang rasa malu untuk aku. Tapi adakah aku sorang yang ingat Nicole Scherzinger menyanyi "I wanna have boobies" instead of "I wanna have groupies" dalam lagu When I Grow Up?


Mula-mula aku dengar lagu itu aku fikir, mengarut jugak lagu ni. Lepastu biasalah, 9-10 kali dengar lagu tu main kat radio kereta orang dan dengar dia dimainkan di kedai, aku tersangkut juga. Aku tak rasa pelik pun masa aku ingat dia cakap "I wanna have boobies." Because hey, it's the Pussycat Dolls. Aku tak rasa Nicole Scherzinger ada cita-cita nak jadi roket saintis masa kecik ke apa. Macam ok, tak ada lah tinggi sangat cita-cita dia ni, dia nak boobies je, tapi boleh diterima lah.



Kawan aku cakap aku suka terlebih analyse lyrics sebab aku perempuan. Perkara tu macam datang secara automatik bagi aku, tapi aku tak rasa pun hal menganalisis lirik ni perempuan saja buat. Pasal aku ramai saja kawan perempuan yang tak kisah pasal lirik lagu langsung tapi kisah pasal rentak lagu itu.

34 comments:

nadira said...

haha, i thought the same thing too. but my friends bagitahu it's groupies. peeeh.

aimi azizan said...

hahaha. lagu tu agak memeningkan la, mungkin terlalu rancak dan membuatkan aku agak confuse. tapi aku ada sorang classmate lelaki yg lembut suka masuk kelas dan nyanyi part 'i wanna have boobies' tuh dgn kuat sambil mengoyang pinggulnya ke kiri dan kanan.

SyAhiRah LaLAla said...

hi magenta,,
jz wanna share my experience psl misheard lyrics ni. masa kecik2 kn,,u ada main tak "polis n3?" i ada tau until one day ni i dgn bangganya bercerita pasal mychildhoodyears to someone n mestilah nak include jgk "polis n3" i tu. lepastu kan,,that someone tu gelak guling2 sbb dy kata "funny la u ni,,it's police n thief la!" haisyy,,malunya i! [tp btul ke "police n thief" bukan "polis n3" ek? sbb serius i dgr mcm "polis n3",,even smpai harini pun masih rasa mcm "polis n3",,gegege~~]

Liyana B. said...

I heard "I wanna have boobies" too!

farizzet said...

i dah agak mesti silap dengar tapi taknak cari the real lyrics pon. sebenarnya, 3pussycats nyanyi "wanna have groupies" dan 3pussycats lagi nyanyi "wanna have boobies" so collectively dengar yg tersilap la. i dont care nak nyanyi yg silap jugak. :p

NeEM™ of Suicide Park said...

I analyze lyrics, and movie scripts.
i'm a bit OCD.

Senandung K said...

hahahaha. tetibe teringat lagu "whose shoe is a dirty shoe" tapi i bantai "hushu is ede tishu".
ye la. i heard she sang "i wanna have boobies" jugak. lepas tu kitaorg translatekan lagu tu to bahasa. takde keje, i know.

IRA said...

laaaaa....bukan i wanna have boobies ke? siap nyanyi kuat2 lagi...LOL

Double Patties said...

hoh, biasa la tu, kamu kan bimbo. eh, mereka. hehe.

bukan polis sentri ke? haha

Sarah is the One said...

i even discussed the lyric with my friends saying haha so funny so funny wanna have boobies. and they said, yah, yah, funny. i said it to so many people.then i listened to hitz fm gotcha call i realized it is actually groupies. imagine my embarassment.

Jebon said...

Wei! Bukan boobies ke?!

Firdauz takes five said...

when i grow up, i wanna be like Nicole Scherzinger before she had boobies

comel!

pakai seluar pendek warna merah posing atas kereta sukan.

*giggles*

*giggles**giggles*

*giggles**giggles**giggles*

=p

pari-pari said...

lah. i want to have groupies ke? haha. napa tangan mereka di area situ bila nyanyi? i thought it was boobies also. haha.

asra said...

talking about subliminal message yg tak perlu disuluh dgn lampu picit huhu..aku prefer zaman PCD ada Carmen Electra dulu..nyam nyam hehehe

HaDi said...

haha..
gile betul.. smua org tersilap..
i pn tktau dat dia ckp i wana hav groupies..
pelik..

47 said...

boobies?
.
.
mana..mana?!

broken_nigina said...

untuk lagu-lagu macam nih,gua tak ambik pot lirik dia.asal lagunya catchy dan'jogetable' sudah.

her said...

Tapi adakah aku sorang yang ingat Nicole Scherzinger menyanyi "I wanna have boobies" instead of "I wanna have groupies" dalam lagu When I Grow Up?



hahahahaha. baru tau groupies, bkn boobies! adeyh. sengal. nasib baik cik magenta bitau. lol

magenta said...

Nadira: Haha macam lagi best kalau lyrics dia I wanna have boobies kan?

Aimi: Bila aku cuba untuk imagine situasi tu, aku tergelak kuat2.

Syahirah: Eh? Bukan polis sentri ke? Haa pergi cari balik budak tu then cakap dia salah. Lepastu pukul and gelakkan dia. :p

Liyana B: We're not alone!

Farizzet: Hahaha kita tak silap, kita 'kreatif' saja.

Neem: Me too! Sometimes I like to rewind a scene berulang2 kali just so that I can capture the emotion longer.

Senandung K: This is so funny sebab I pun pernah tersilap lagu macamtu. Tapi I tersilap nyanyi lagu yang 'Knick knack paddywack give a dog a bone' masa Darjah 1. Tapi masatu I nyanyi 'Kit kat paddywag give her daughter bone'. Bodoh gila.

IRA: Tak apa kot, orang lain pun macam tak tau gak.

Double Patties: Hahaha. Bimbo lawak apa. Tu la, aku ingat polis sentri jugak.

Sarah: Hahahaha don't worry Sarah, I think orang lain pun tak tau it's I wanna have groupies. Mana tak nya, nyanyi 'I wanna have groupies' tapi pegang boobies.

Jebon: Hahaha aku dapat bayangkan keter-gamam-an kau dari tanda seru dan tanda soal tu. Hehe tak, aku dah check kat 3 website lirik dia. Aku pun sukar untuk menghadapi kenyataan ini..

Firdauz: You don't wanna pose macamtu pastu upload kat blog ke? Jangan lupa pakai socks dengan sandals macam mamat atas kereta tu. Hahaha apa giggle2, gedik! :P

Pari-pari: Ni PCD la ni, memang misleading dengan gaya2 sensual. Sampai groupies pun orang ingat boobies. Ish ish.

Asra: Ha ah kan, masa mula2 dulu ada Carmen Electra. Hot gila. Mmm.

HaDi: Haha kita buat2 tak tau je lah it's I wanna have groupies and enjoy singing the wrong lyrics.

47: Kalau nak tengok pergi google boobies. :p

Broken Nigina: Aku terambil port. Macam susah nak miss line tu hehe.

Her: Kalau tak bitau..? Haha.

adam.fairuz said...

Polis sentri....terkenang zaman budak2 dulu...best ;)
hehehe...

Anyway, 'i wanna have boobies' pun sedap juga bila didengar... Does make sense per...hehehe.. :)

zureen said...

WHAT?? POLICE AND THIEF?

aku dok ingat polis sentri..uhuk2..tidaak..

lg satu, lagu Stop and Stare nyanyian OneRepublic, the part " I think i'm moving but i go nowhere.. "

i ingatkan " I think i'm moving but i don't know where.."

main tibai je..nyanyi dgn penuh keyakinan

skali silap.

Bovril Lavigne said...

it's polis sentri la..makes more sense..cos next line is 1,2 jaga or something like that ..that correlates with the meaning of sentry (guard duty/jaga)..and very sinister how the next lines go "polis mati, pencuri jaga"..this is associated with a big planned robbery or soemthing similar..ahaha analyze this!

btw, i've never heard of that pussycate song..makes me realise I havent been listening to the radio for some time!

soedaydah said...

hi...ni my first time coming across ur blog n actually spent almost 3 hrs reading ur every post...aku pon slalu butcher lyrics of certain songs probably because i sing it how i hear it..n i must say omputih ni kadang2 bukanye betol pon pronunciation dier..anyway if u dnt mind i'd like to tag ur blog...magenta has the right amount of satire,wit,sarcasm and just shear entertainment..

Tuan Caracol said...

aku nyanyi lirik ikut suka jer....janji sedap

A. Aini said...

been your silent stalker for awhile now. thought i'd come out of my shell and join in with the comments. :))

'i wanna have boobies' thats exactly what i thought she too! apparently judging from your comments, banyak gak yang assumed the same. i've never really heard lirik lagu yang have the word boobies in it so naturally, i thought lagu ni agak cacat, other than the more obvious reasons.

and like you, last last tersangkut jugak. and i'm downloading the mp3 as i'm typing this. woot for pussycat dolls!

linked u btw, hope u dont mind :)

magenta said...

Adam: Haha makes sense sebab dorang group perempuan. Cuba group lelaki yang nyanyi, huhu.

Zureen: Haha tak la Zureen, it's Polis Sentri. I think kawan dia yang salah, bukan dia. Macam Bovril cakap, sentry dalam English maksudnya 'jaga/guard'. Haha tibai lyrics? Welcome to the club.

Bovril: I don't listen to the radio either tapi all my current friends are 19 year olds and that's what they play in their cars.

You know what's sinister? That tag game dalam cerita Orphanage. I get the creeps just thinking about it.

Soedaydah: Hi, welcome :)
Thanks, and sure! Speaking of unintelligible lyrics, Weird Al Yankovic pernah buat parody pasal Nirvana dulu. Lawak gila.

Tuan Caracol: Haha join the club.

A. Aini: Hey glad you came out of your shell :) Sure and thanks. I bet thousands of people worldwide are still singing the wrong lyrics to this song anyway hehe. w00t too!

Bovril Lavigne said...

finally u watched it. that un dos tres chant creeped me out an entire month..dammit now i teringat balik.

vee said...

I love to sing. But the lyric is so berterabur. But who care? janji funn~

tapi aku selalu digelakkan. aku pon pening

ghost said...

erm. aku nyanyi dulu polis sentri.

KnowLee said...

Ola.
Bab salah dgr lirik ni rasanya normal kot dikalangan orang ramai. Kdg2 sebutan diorg lain mcm skit. Haha. Apa pun aku kagum ngan Magenta. =)

Anonymous said...

sangat lawak entri ini.haha :)

rgds, farah

Anonymous said...

i have a fren, same case.. from "electronic" to "e-laik-saaddah"... ;p

magenta said...

Bovril: Yeah I watched it lama dah. I actually cried at the ending.

Vee: Hahah samalah.

Ghost: Aku pun. Rasanya memang polis sentri.

KnowLee: Haha mungkin kot. Kagum sebab nyanyi salah lirik ke? Hehe.

Farah: Haha thanks.

Anonymous: Haha gila jauh tu! But funny nontheless.

ddhh said...

baru sekarang i find out that it's 'groupies'.