Thursday, August 28, 2008

Pelajar-pelajar Terdesak

Tak perlu menjadi pelajar Fizik mahupun Matematik untuk memahami gambarajah di bawah:












Gajah dan penyu itu benar-benar membuatkan hari aku ceria.

29 comments:

Facet said...

Gosh..mana dpt ni.Haha

(a+b)
(a + b)
(a + b)

my arse!

magenta said...

Membawa maksud baru kepada perkataan 'literal' :p

Dayana said...

hahaha! yang expand ngan find x tuh lecturer saya pernah tunjuk dalam kelas dulu.

tapi yang tak boleh blah betul tu yang gajah ngan batman tu. apehal?

lawak gile. tak baca lagi dah gelak.

farizzet said...

i wish i could give you marks for this! LOVE IT!

asra said...

O.M.G...
*ketawa*

aku rasa,lecturer tu,kalau nak marah pun tak jadi..

=D

broken_nigina said...

hahaa..
dalam banyak2 gua paling nak gelak 'x' tuh..

O my love said...

cikgu kah?

hehehe.. budak budak sekarang memang banyak jawab macam itu.

ledisordre said...

haha. buat aku tersengih di pagi yang muram!

Marjerin said...

hahaha. masa bila otak kita buntu tapi berniat untuk menjawab soalan itu.

Jebon said...

Terima kasih Magenta. Aku ada potensi jadi budak yang berjaya jumpa X itu.

Matematis Muda said...

hahaha
baru tau
turtle,batman dan gajah
adalah salah satu dari elemen matematik yg kurang d ajar d skolah2
[laugh laugh laugh]

Pourpres~ said...

Ah maths yang dibenci. Kalau bukan I sbb I tak cukup spastic, I dah buat jawapan yang same dalam exams.

koboi malaya said...

teringat zaman sekolah-sekolah dulu. hehehe

Anna said...

lol. gile lol.

masih ketawa.

batman?ninja turtle? dengan soalan yang lansung tak 'kartun'?

masih ketawa.

aQila aini said...

hahahahha....

[gelak guling-guling]

A. Aini said...

hahahahahaha.

'because he slept with his boss' wife'.

i'd give him full marks just for that.

leka said...

haha x brani wt cm2 dulu..sbb ckgu 2 garang gler..hehe 'blkg' + tpk tgn nie dh 'imune' ngn rotan halus dye..rotan 2 siap kne selotape sbb pch..rotan ktorg gagaga =]

magenta said...

Dayana: Hahaha yang Batman tu lawak gila kan? Haritu dalam comp lab siap gelak sampai semua orang pandang.

Farizzet: Cikgu yang cool dan sporting tu.

Asra: Hahaha memang. Kalau aku jadi cikgu tu mesti sayang gila kat student tu.

Broken Nigina: Hahaha innocent gila tukang jawab tu.

O my love: Hehe belum lagi. Students macamni memang menceriakan hidup cikgu kan.

Ledisordre: Haha, ia buat aku ceria untuk the whole day!

Marjerin: Tu lah. Terdesak, haha.

Jebon: Iya. Blog kamu mungkin tak ada Theorem Pithagoras, tetapi blog aku sekarang ada. Jeng jeng jeng.

Matematis Muda: Cuba jawab macamtu dalam exam nanti. Hahaha.

Pourpres: Hehe sebenarnya dulu I suka Maths. Tapi pictures sure beats numbers eh.

Koboi Melayu: Hahaha kamu kenal sesapa yang jawab macamni ke?

Anna: Ini kreatif namanya :D

Aqila Aini: Haritu aku gelak 5 minit non stop tengok gajah tu. Hahaha.

A. Aini: Wah, ada initial A.A. komen 2 kali berturut2. Siap both As kat belakang stand for Aini lagi. Kebetulan menakjubkan. Haha, memang cheeky sungguh jawapan tu.

Leka: Kenangan indah di sekolah tu. Kat rumah aku ni masa kecik dulu rotan siap bercabang lagi kat hujung hahaha.

SESEORANG said...

because he slept with his boss' wife...memang musibat punye budak..

magenta said...

Hahaha. Lawak budak tu.

Matematis Muda said...

seronok lak dia ada pengomen ber'initial' AA hehe

mcm saiz bateri
hehe

m linking diz entri

szakif said...

nak lukis batman dengan orang tuh, dengan menulis jawapan sebenar, mane lagi makan mase yang banyak?

ok. never mind. dia takkan tahu ape nak jawab.

tu yang dia lukis2 tuh.

kan?

szakif said...

kenapa aku, walaupun da tengok banyak kali mend2 ni, maseh lagi boleh ketawa terbahak2?

magenta said...

Matematis Muda: Haha syok maa..sure, no problem.

Szakif: Haha sebenarnya jawapan dia tak berkaitan dengan soalan langsung. Soalan dia pasal Elektromagnetic Fields dalam Physics tak silap aku, dia jawab Integration Maths.

Dan, boleh gelak banyak2 kali sebab lawak gila. Tiap kali aku tengok gajah tu aku mesti tergelak.

manusia terlantar said...

Serius, diorang sangat kretif.

Dita said...

Hahaha sumpah lawak. Suka yg ninja turtle tu hahahha! adoi. camne nk stop gelak ni.

magenta said...

Manusia Terlantar: Betul!

Dita: Haha tu la. Disarankan view dalam bilik masa sorang2. Nanti orang ingat gila sebab gelak banyak sangat.

Ahli Rumah said...

hehe bagus gler tips ni..

lepas ni exam takyah aku study banyak2

miss kedondong said...

berair mata ku dikala nk bukak pose
giler klaka