Friday, May 23, 2008

Tagged

Aku telah di-tag oleh Melayu Minimalis dan Neem. Funny. Semasa Neem tag aku, aku sudahpun menulis entri ini (cuma tinggal nak publish saja) dan bercadang untuk tag dia. Kebetulan kami mahu tag 2 orang yang sama juga. Tema tag adalah 8 habits/ fakta tentang diri sendiri.


Baru beberapa hari lepas aku telah ber-YM dengan seorang kawan yang aku akan panggil The Stig tentang teori merapu yang mengaitkan nombor 8 dan Mahathir. The Stig telah memberitahu aku,


“1988 UMNO kena haram. 1998 dia sack Anwar. 2008 dia ciao UMNO. 2018? 8 8 8 8…big events.”


Aku copy paste ayat ni dari Wikipedia. In 2002 a tearful[48] Mahathir announced his resignation to a surprised UMNO General Assembly. He was persuaded to stay on for a further eighteen months, in a carefully planned handover that ended in October 2003.


“18 bulan. Ada nombor 8 lagi,” aku tambah.


Aku pikir kalau nak kaitkan aku dengan apa-apa nombor, aku nak nombor 7. Lepastu aku teringat dulu ada orang bergurau suruh aku cari nombor 666 di sebalik rambut adik aku sebab dia jahat sangat. Tapi apa yang aku mengarut ni? Cukup.


1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules.At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don't forget to leave them a comment telling them they've been tagged, and to read your blog
.


i) Tak suka rasa Coke dan Pepsi. Langsung.

ii) Tak kidal tapi pakai jam di tangan kanan. Menulis dan melukis pada sudut 90 darjah anti clockwise.

iii) Tak suka dihadiahi teddybear sebab nanti tak tahu nak buat apa dengan teddybear itu. Lebih suka kalau dihadiahi anak beruang dalam National Geographic sebab mereka kelihatan sangat comel.

iv) Paling minat movies yang ada unsur-unsur lawak bangang seperti Nacho Libre dan Harold and Kumar Go to White Castle. Juga suka lawak Din Beramboi seperti Berbalas Pantun dan Halaman Pertanian, dan sudah menghafal hampir kesemua skripnya.

v) Orang yang rapat dengan aku dalam real life cakap aku kelakar sebab aku suka cakap benda yang merepek dan gila, tapi entah kenapa dalam blog aku hanya reti berbunyi matang dan serius. Cewah, perasan.

vi) TV series yang aku paling minat adalah The Simpsons kerana aku membesar dengan kartun itu dan aku ada posternya. Lagi satu poster yang aku ada adalah poster Spongebob.

Betul, aku tak tipu.

vii) Seseorang yang boleh menggunakan PSPICE dan reti mentafsir patterns, nombor serta circuit yang kompleks tetapi hopeless when it comes to maps and directions.

viii) Selalu tidur pukul 3.30 pagi dan bangun pukul 9 pagi.


Jadi sekarang aku tag bloggers tersebut:

  1. 47
  2. Nurul Azreen
  3. Chen
  4. Ledisordre
  5. Easeart Jalil
  6. Zafwan Zakaria
  7. Asra Hales
  8. Lucius Maximus


Peraturan nombor 4 aku macam malas nak buat, aku akan inform orang yang aku rasa tak/jarang baca blog aku saja.

20 comments:

asra hales said...

dah.
thank you.

=)

chengroundedhere said...

heyyyyyyyy, i resent that last bit. i read your blog everyday AND i have it on my RSS! didn't need to be informed on gtalk okayyyy. *terasa* :P


i'll do it soon, going grocery shopping now YAY :D

magenta said...

asra hales: Great. Baru checked it out. :)

chen: B-b-b-but! I left it on gtalk what..oklah tu. The rule said leave a comment on your blog (I think). Gtalk > blog, non? Oui? Good. Hehe. Wah, you have me on RSS? Terharu sial! :p YAY jugak hehehe :D

annamolly said...

"Orang yang rapat dengan aku dalam real life cakap aku kelakar sebab aku suka cakap benda yang merepek dan gila, tapi entah kenapa dalam blog aku hanya reti berbunyi matang dan serius. Cewah, perasan."
~~dan kamu juga blur mcm anak kucing:))

magenta said...

Terharu aku diperumpamakan macam anak kucing. Perasan lagi. :))

NeEM™ of Suicide Park said...

Anak tenggiri di dalam kolam,
anak kolam di dalam tenggiri,
kalau tuan membeli tenggiri,
janganlah membeli di tengah kolam.

Ya!

magenta said...

Hahaha!

Rama-rama terbang melayang,
Terbang melayang di waktu senja,
Kenapa orang, bunuh orang?
Sungguh jahat orang itu.

Ya! Itu dia sebuah pantun yang menceritakan tentang kehidupan manusia.

LTDP said...

"Orang yang rapat dengan aku dalam real life cakap aku kelakar"

Hmm awak memang boleh buat seseorang itu gelak habis tapi boleh juga buat seseorang tu confius gile..

Haha just guessing... hanya orang yang biasa berbual lama dgn awak saje yang tahu...

Dari blog ni kekadang serius, kekadang kelakar..

Mungkin isu serius yang dibawa yang buat awak nampak serius. Tapi tak semestinya anda pun serius.

Ular senduk ular sawa
ikan keli dalam perahu
kucing makan dalam pinggan
itek makan dalam sudu..

hmmm ok tak?

pakali said...

anak kolam dalam ikan,
pergi membeli di kedai kumala,
saya datang ikut mak jual kain,
qwerty.

weh, bg aku poster tu. aku ada stiker power puff girls je. poor me. haha.

chengroundedhere said...

yes yes, gtalk trumps blog. :P i've finished the tag! and yes, feel honoured you're on my RSS, heehee.

apasal tetiba got balas pantun? nak join jugak!

burung tiung riang bernyanyi
anak gajah asyik berlari
siapa upaya, buatlah yang terdaya
siapa yang tidak, lagaklah gaya.

:D

okay i'm gonna be so embarrassed if i totally missed the point or summat. :P

zureen said...

Harold and Kumar memang bangang teramat. I still remember the scene where Kumar was fantasizing about the pack of weed being his girlfriend/future wife. And when the pack of weed made him hideous coffee.

"Bitch!"

"I'm sorry baby.."

hahahahaha...

Scary Movie x suka?

miab0011 said...

Nama saya cik ati. saya tengok takder org berani masuk, saya masuk la.. lol

Fiza said...

Eh, another Simpsons fan!

jipo said...

aku pon penah dgr lawak din beramboi (or gila-gila..xigt)yg dlm tape tuh..tapi lama dah..time tu aku darjah 6 kot..abg aku yg mmg minat baca gila2,dia beli tape tu,dan bagi semua dgr..mmg lawak berbalas pantun tu..sampai mak aku pon yg mula2 kata 'hish,apa benda yg hangpa dok dengaq ni..haih...' lastly dia pon tergelak besar dgn pantun2 mengarut tuh..haha

aku xigt dah pantun2 tu..tapi satu tu goes like this (or so):

depan burung, belakang burung,
kiri burung,kanan pun burung,
atas burung,bawah pun burung,
burung burung,dimanakah burung?

which make no sense sbb jawapan dia mmg obvious..haha..stupid..

47 said...

tag ini dalam proses pembuatan ya magenta (sebenarnya tak mula pun lagi).

wah semua berpantun..chen xiao jie, xiang bu dao, ni ye hui zhuo pantun! :)

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong tunjukkan,
orang biadap tak reti nak belajar,
kalau biadab lagi..kita jolokkan.

lol

Zafwan Zakaria said...

Noted.

Pantun fever isn't it? How thoughtful. Mine will be sound like this.

Eat a lot of shrimp,
Someday you'll become a pimp.

There, that should do it.

magenta said...

Damn.

Korang semua lawak gila,
Main berpantun-pantun pula.

LTDP: Ok je.

pakali: Pantun burjuah ke tu? Orang burjuah kan mampu beli poster sendiri. Tak baik mintak sedekah lagi.

chen: Did you create the pantun yrself? Not bad at all! Haha nah, it's just about this pantun thingy in an old tape. Maybe I'll send it to you one day in Gtalk. Haha.

zureen: Hahaha how can I forget. "Learn how to make coffee, bitch!"
Battleshits la yang disgusting gila. Haha. Scary Movie, suka jugak. Ada 4-4 dalam HD. Kalau belum delete lagi la. Hehe.

miab0011: Hahahaha nama saya Rosman, tapi dah jadi macamni, panggil Rosemary aje.

Fiza: You too? Cool! Matt Groening is a genius kan.

jipo: Hahaha ang cakap je stupid..tapi ang suka gak kan. Muahaha! Aku ada (hampir) semua mp3 dia. Hehe.

47: Baik 47, take your time.

*ambil galah. tunjuk dekat buah cempedak. "ni dia 47, buah cempedak yang aku cerita kat ko haritu"* :p

zafwan: Thanks for replying the tag. Eh, tu pantun ke lyrics lagu hip hop? Haha.

zureen said...

hahaha. budak Ivy League main Battleshits. gila!

chengroundedhere said...

47: dang ran. ;) i write these nonsensical rhymes in mandarin sometimes too, kinda like a flexing exercise to improve my grasp of the language(s). :D

magenta: thank you, thank you. no flowers please. LMAO wtf i damn tak tau malu. :P KIDDING SAJE OKAY. and i haven't seen you on gtalk for ages *pout*

magenta said...

Zureen: Geli gila! Haha.

Chen: Haha but you're always away or ada busy sign anyway! *trout pout*